Tunceli uzunçayır barajında ceset bulundu.

03.06.2010 12:42

 

Uzunçayır Baraj gölünde bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların haber vermesi üzerine sudan çıkarılan ceset, Tunceli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Uzun süre suda kaldığı için tanınmayacak halde olan ceset otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Üzerinden çıkan bazı eşyalardan ötürü ölen kişinin İskan Dursun olabileceği ihtimali kuvvetlendi. Kendisine telefonla ulaştığımız ağabeyi İbrahim Dursun, şu anda İstanbul Adli Tıp Kurumunda olduklarını, akşam saatlerine kadar cesedin kime ait olduğunun netlik kazanabileceğini söyledi. Üzerinden kardeşine ait motorun anahtarı çıktığını belirten Dursun, kolundaki saatin de kardeşininkiyle aynı olduğunu ifade etti. Uzun süre suda kaldığı için cesedin çok fazla şiştiğini, saçlarının döküldüğünü, gözlerinin yuvalarından çıktığını, bu nedenle de ölen kişinin tanınmayacak hale geldiğini belirten acılı ağabey, şu an için üstündeki kot pantolon, saat ve motor anahtarının kardeşinin olması ihtimalini kuvvetlendirdiğine dikkat çekti.

Hatırlanacağı gibi 6 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Köprü yakınlarında suya atlayan birinin olduğu bilgisi üzerine olay yerine gelen polislerin tüm çabalarına rağmen bir süre baraj gölünde yüzen kişi daha sonra gözden kaybolmuştu. Üzerindeki eşyaları kıyıya bırakarak göle giren kişinin Şırnak’ın Cizre ilçesi nüfusuna kayıtlı İskan Dursun olduğu tespit edilmişti.

Günlerce Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli ve bizzat kurum Müdürü Ahmet Memiş’in de katıldığı aramalarda 39 yaşındaki bu şahsın izine  rastlanmamıştı.

Alıntıdır...