Tunceli doğaseverleri bekliyor

03.06.2010 12:44

 

Tatil deyince nedense insanların aklına hep güneydeki iller geliyor. Oysa Tunceli doğanın cömertçe kendisini insanın kollarına bıraktığı masum bir güzelliğe sahip.

Bir yerleşim yerinde hayal ettiğiniz herşeyi burada bulmanız mümkün. Gözün alabildiği ve ufuk çizgisiyle birleşen yeşilin her tonu, kıyısında dinlenebileceğiniz yüzme ve rafting yapabileceğiniz Munzur Nehri, gürül gürül akan berrak sularıyla bu kent doğaseverleri bekliyor.

Dalından koparılmış bir meyve, bostandan domates, avuçlayarak su içmek, ciğerlerimin hasret kaldığı oksijeni almayalı yıllar oldu diyorsanız, Tunceli ve ilçeleriyle köylerinin doğası ve konuksever halkı sizi bekliyor.

Peki siz gelmek için hala neyi bekliyorsunuz?

İşte Doğu’ya yönelik hazırlanan tatil rehberinde Doğu ve Güneydoğu’daki illerden bir kaçındaki doğal güzellikler.

Eşsiz Doğa Harikası Tunceli’yi Gördünüz mü?


Tunceli, yaz tatilini doğadan ve doğa sporlarından yana kullanmak isteyenlerin mekanı olarak doğaseverleri bekliyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı, Munzur ve Pülümür çayları ve Keban Baraj Gölü gibi su sporları ve yüzme için alternatif mekanların yer aldığı Tunceli'de, 3 günlük programla gezilebilecek önemli turizm alanları bulunuyor.

Tunceli'ye gelen ziyaretçilere, kent merkezinden geçen Munzur Çayı, akarsu içine konulan masalarda kavurma ve alabalık yerken serinlemenin keyfini sunarken, kente 60 kilometre uzaklıkta, Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Çayı ve gözeleri de doğanın tüm güzelliklerinin sergilendiği manzarasıyla görenleri büyülüyor.

 

Alıntı..