Günlerdir Aranıyor

15.05.2010 15:34

 

 

 

 

6 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde Tunceli kent merkezine kadar uzantısı gelen Uzunçayır Baraj gölüne giren bir kişinin intihar mı ettiği yoksa kendisinin iddia ettiği gibi yüzmek amaçlı mı suya girdiği sorusu yanıt bulmazken, o günden bu yana geçen beş gün süresince yapılan arama çalışmalarından hala bir sonuç alınamadı.

Şırnak Cizre’den geldi, Tunceli’deki Uzunçayır Baraj Gölünde kayboldu. Günlerdir aranıyor ancak bulunamıyor. Beş gündür süren arama çalışmasına bir bot ve sürat teknesiyle devam edilirken, 39 yaşındaki İ.D’nin yakınları da olay yerinden ayrılmıyor. 

Eşinden ayrıldığı ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen 1971 doğumlu Şırnak’ın Cizre ilçesi nüfusuna kayıtlı İ.D, 6 Mayıs Perşembe günü sabah saat 10.50 sularında baraj gölünde görülüyor.
 
Görgü tanıklarının anlattığına göre uzun süre suya baktığı görülen bu kişiyle ilgili çevredeki işletmelerden birinin sahibi polisi arayarak bir kişinin intihar etmeye teşebbüs edebileceğini bildiriyor.
 
Bu sırada olay yerine polis gelmeden İ.D suya atlıyor. Bir süre yüzdükten sonra kıyıya çıkıyor. Ancak polisin geldiğini görünce tekrar suya atlıyor. Çevredeki vatandaşların intihar ettiği yönündeki sözlerine de itiraz ettiği, ben yüzüyorum dediği ileri sürülen İ.D polisin ikna çalışmasına rağmen sudan çıkmıyor. Yüzerek daha önce kıyıdaki bir çay bahçesinin mutfağı olarak kullanılan yere kadar gelen bu kişi, ardından suya dalıyor ve bir daha çıkmıyor.

Beş gündür gölde arama çalışması yürütülen İ.D’nin abisi ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu yedi yakını da şu anda Tunceli'de.İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Memiş, çalışmaların sürdüğünü belirterek, eldeki mevcut imkanların yanı sıra cuma günü Elazığ Emniyetinden gelen sualtı arama kurtarma ekibinin de çalışmalarından bir sonuç alınamadığını, kaybolan kişinin hala bulunamadığını söyledi.

 
 

Sürat teknesi ve bir botla gölde dalga oluşturarak şayet boğuldu ve dibe çöktüyse yüzeye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Memiş, bu kişinin intihar amaçlı mı suya girdiğinin henüz kesinlik kazanmadığını belirterek, çalışmalara devam edileceğini ifade etti.

Aranan kişinin ağabeyi İbrahim Dursun, kardeşinin intihar değilde yüzme amaçlı suya girmiş, çevrede biriken vatandaşlardan utandığı için çıkmamış olabileceğini söyledi.

İ.D’nin çok sıkılgan olduğunu belirten Dursun, bir gün önce Tunceli’ye gelen kardeşinin intihar etmek için bu kadar yol gelmesine de anlam veremiyor. Böyle bir düşüncesi olsaydı orada da intihar edebilirdi diyen gencin ağabeyi, kardeşinin iyi yüzdüğünü, bu nedenle hala yaşıyor olabileceğini belirterek, bir an önce bulunmasını istediklerini vurguladı.

Çalışmaların sürdüğü öğle saatlerinde olay yerine gelen Tunceli Vali Yardımcısı Fatih Görmüş de İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Memiş’den bilgi aldı ve kaybolan kişinin yakınlarıyla görüştü.